На Донеччину після евакуації повернулися понад 230 тисяч людей

На Донеччині число людей, які повернулися назад після евакуації з початку повномасштабного вторгнення, становить вже 231 тис. осіб. Загалом в громадах залишаються близько 472 тис осіб.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«В області триває евакуація, починаючи з 26 лютого 2022 року. І на теперішній час силами органів влади усіх рівнів та добровольчих формувань, волонтерів було евакуйовано більше, ніж 1 млн 415 тис осіб цивільного населення… Але за цей час повернулось на постійне місце проживання близько 231 тисячі осіб», — сказав Петлін.

Він уточнив, що з початку повномасштабного вторгнення серед евакуйованих було 168,77 тисяч дітей та близько 44 тисячі осіб з інвалідністю.

Петлін зазначив, що на сьогодні, за даними місцевих органів влади, в громадах на території Донецької області залишаються близько 472 тисяч осіб.

Разом з тим він наголосив, що за для збереження життя собі та своїм рідним, всім мешканцям області краще евакуюватися в більш безпечні регіони.

Раніше, на брифінгу 20 січня 2024 року, Петлін інформував, що на Донеччині кількість людей, які повернулися назад після евакуації, становила 223 тисячі осіб.

Як повідомлялося, в Донецькій області на території, контрольованої українською владою, до 22 лютого 2024 року мешкало близько 1 млн 800 тис жителів.

Наразі Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *