На Харківщині правоохоронець вимагав $100 тисяч у фігурантів справи про колабораціонізм

Фото ДБР скерувало до суду обвинувальний акт проти посадовця одного з райуправлінь правоохоронного органу Харківщини та його колишнього колеги, які вимагали хабар у фігурантів справи про колабораційну діяльність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, правоохоронці дізналися, що один з їхніх давніх знайомих перевіряється іншим правоохоронним органом на причетність до колабораційної діяльності. Вони зустрілись з ним та запропонували допомогу у закритті кримінального провадження та уникнення відповідальності.

За свої послуги вони зажадали $100 000, причому за цю суму обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом фігурантам цього кримінального провадження.

На Харківщині правоохоронець вимагав $100 тисяч у фігурантів справи про колабораціонізм

Аби схилити чоловіків до надання хабаря, правоохоронці навіть роздрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро повідомлять про підозри.

Після переговорів зловмисники погодилися зменшити суму до $70 000, пояснивши, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування.

На Харківщині правоохоронець вимагав $100 тисяч у фігурантів справи про колабораціонізм

Водночас, за інформацією слідства, фігуранти взагалі не планували виконувати жодних дій. Просто таким чином вони хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину.

Як повідомлялося, Вищий антикорупційний суд призначив вирок у вигляді 9 і 10 років позбавлення волі голові та депутату однієї з міських рад Одещини, викритих на корупційному злочині.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *