На Київщині судитимуть трьох шахраїв, які продали неіснуючих генераторів на понад ₴1,2 мільйона

У Київські області судитимуть трьох учасників організованої групи за шахрайство на понад 1,2 мільйона гривень на продажі неіснуючих генераторів у період блекаутів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Розслідуванням встановлено, що наприкінці 2022 року обвинувачені створили вебсайти, на яких розміщували фейкові оголошення про продаж генераторів. У цей період вони мали попит через тяглі блекаути.

У спілкуванні з потенційними покупцями з різних куточків України вони переконували їх перераховувати повну передплату на підконтрольні банківські рахунки. Отримавши гроші, шахраї більше на зв'язок не виходили.

Як зазначили у прокуратурі, у такий спосіб обвинувачені ошукали 33 особи й заволоділи понад 1,2 млн грн.

Отримані від злочинної діяльності кошти організатор розподіляв між усіма учасниками групи.

За процесуального керівництва Київської обласної та Броварської окружної прокуратур скерований до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Стосовно четвертого виконавця організованої групи матеріали розслідування виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку з перебуванням останнього в розшуку.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області 5 років отримав житель Сарненського району за шахрайство зі збором коштів для потреб Збройних сил України.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *