На Львівщині відкрили Центр психічного здоров’я

Фото У Львівській області на базі Стрийської міської об’єднаної лікарні відкрили перший Центр психічного здоров’я.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

“У Стрийському районі запрацював перший Центр психічного здоров’я на базі кластерного закладу охорони здоровʼя”, — поінформував Козицький.

За його словами, на створення Центру знадобилося близько 11 місяців. Створили його за гроші з місцевого бюджету Стрийської громади та власні надходження лікарні, а саме: понад 6 мільйонів гривень.

Козицький зазначив, що в стаціонарі одночасно зможуть перебувати до 40 пацієнтів. Центр забезпечує й амбулаторне лікування, також при ньому працює мобільна мультидисциплінарна команда.

Начальник ОВА наголосив, що Львівщина стала першою областю в Україні, яка затвердила Комплексну Програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення.

Крім Центру психічного здоров’я на базі Стрийської лікарні, у Львівській області таку допомогу надають у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні, Першому ТМО Львова та КНП "Стебницька Міська Лікарня" ДМР. На черзі – медзаклади у Червонограді, Самборі та Новояворівську.

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Гоща на Рівненщині завдяки підтримці українсько-швейцарського проєкту MH4U офіційно відкрили Центр психічного здоров'я.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *