На Одещині понад 120 тисяч осіб отримають допомогу перед опалювальним сезоном — Верещук

В Одеській області понад 120 тисяч осіб із уразливих груп населення отримають допомогу у межах підготовки до опалювального сезону.

Про це віцепремʼєр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала на брифінгу в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

За словами урядовиці, в Одеській області близько 120 тисяч осіб, які належать до вразливих категорій населення, потребують допомоги. Серед них — 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб, а також люди з інвалідністю, люди похилого віку, багатодітні сім'ї.

«Ці люди потребують допомоги в різних формах: продовольство, медичні засоби, мобільні сервіси та, звичайно, фінансова підтримка. Ми зобов'язалися координувати таку допомогу спільно з обласною військовою адміністрацією та міжнародними партнерами", — сказала Верещук.

Водночас вона зазначила, що у контексті ветеранської політики регіон є одним із лідерів.

"Одещина серед лідерів у ветеранській політиці. Тут є і своє управління ветеранської політики, чітка вертикаль і розуміння, якими є потреби ветеранів і, найголовніше, кошти. Я сподіваюсь, що в Україні будуть брати приклад з Одеської області", — заявила віцепрем'єр-міністр.

Зокрема, вона відзначила організацію Veterans HUB, яка надає широкий спектр послуг, як-от психологічну та юридичну підтримку, допомогу в працевлаштуванні.

Як повідомляв Укрінформ, внутрішьо переміщені особи, діти яких і з нового навчального року навчатимуться в онлайн-режимі, не будуть позбавлені виплат.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *