На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

Фото Фермери в Одеській області засіяли поля п’ятьма експериментальними сортами бавовнику.

Про це у Фейсбуці повідомив Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА, передає Укрінформ.

«Перші паростки можна буде побачити за два тижні», — йдеться у повідомленні.

На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

Зазначається, що на півдні України складаються максимально сприятливі ґрунтово-кліматичні умови для вирощування бавовнику, особливо в районах, які потерпають від стрімкої зміни кліматичних умов, що призводять до посухи.

На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

За результатами досліджень Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, урожайність бавовнику на суходолі становить 1,8 т/га, а на зрошуваних землях – 2,7 т/га.

За даними ОДА, в Одеській області близько десяти підприємств висловили бажання засіяти невеликі експериментальні поля, аби визначити, наскільки цю культуру вигідно вирощувати у степовій зоні та який економічний потенціал вона матиме.

На Одещині засіяли експериментальні поля бавовни

Бавовник — це однорічна культура з практично безвідходним виробництвом: з неї отримують волокно (до 40%) і насіння (60%), із якого виготовляють технічну олію, макуху для тваринництва, а стулки коробочок використовують як біопаливо. Крім того, відходи бавовнику є стратегічною сировиною для виробництва пороху.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у квітні ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні».

Фото: Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА / Фейсбук

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *