На окупованій Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок селищної гауляйтерки — ЗМІ

Фото У тимчасово захопленій Великолепетиській громаді Херсонщини дрони атакували будинок і автомобіль гауляйтерки, вона у лікарні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«На лівобережній Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок Ольги Барановської, голови окупаційної адміністрації селища Велика Лепетиха Каховського району. Загарбники заявили загалом про п’ятьох «трьохсотих». Також дрон атакував машину посадовця окупаційної адміністрації Каховки», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, першими про атаки на голову окупаційної адміністрації Великої Лепетихи Ольгу Барановську 5 квітня повідомили місцеві проросійські Телеграм-канали.

На окупованій Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок селищної гауляйтерки - ЗМІ

За їхньою інформацією, було п’ятеро постраждалих. Перший безпілотник вдарив по машині Барановської, ще два — по іншій автівці, до якої вона пересіла разом із водієм. Четвертий дрон прилетів біля будівлі окупаційної адміністрації в центрі Великої Лепетихи.

«Вибух був також у дворі будинку Ольги Барановської в центрі села Мала Лепетиха. Інші дрони вдарили по ній, коли вона була в дорозі до Великої Лепетихи. Чи вона жива – поки невідомо. Її одразу відвезли до лікарні», – розповіли виданню джерела у Великій Лепетисі.

Зазначається, що під час удару в центрі селища Велика Лепетиха постраждала поштарка, яка йшла з російськими грошима до окупаційної адміністрації – ймовірно, видавати «зарплату». Розкидані гроші росіяни вилучили.

Окрім того, окупанти 5 квітня повідомили про атаку дрона на машину співробітника незаконної «адміністрації» Каховки. Його ім’я вони не назвали.

На окупованій Херсонщині дрони атакували автомобіль і будинок селищної гауляйтерки - ЗМІ

Мешканців тимчасово окупованої лівобережної Херсонщини неодноразово попереджали, щоб вони оминали місця перебування російських військових і представників окупаційної влади, які є законними цілями Збройних сил України.

Як зазначається, Барановську призначили гауляйтеркою Великолепетиської селищної громади 20 жовтня 2023 року. Доти вона була законною старостою села Мала Лепетиха, а раніше працювала завідувачкою відділення територіального центру соціальної допомоги. У 2020 році Барановська балотувалася до Херсонської обласної ради від партії «Слуга народу», але її не обрали.

Нагадаємо, восени 2022 року ЗСУ визволили правобережну частину Херсонщини, у тому числі обласний центр. Частина області на лівому березі Дніпра тимчасово захоплена російськими військами.

Фото із сайту investigator.org.ua

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *