На Полтавщині гранти на власну справу з початку року отримали майже 300 мешканців регіону

У Полтавській області гранти на власну справу з початку 2024 року отримали майже 300 мешканців регіону, на що держава спрямувала 68,6 млн грн.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін, передає Укрінформ.

«Гранти на власну справу з початку року отримали майже 300 мешканців Полтавщини. Держава спрямувала 68,6 млн грн. Це інвестиції у створення понад 570 робочих місць в області», — написав очільник області.

За його словами, найпопулярніші сфери, в яких працюватимуть учасники програми «Власна справа», — це оптова і роздрібна торгівля; виробництво крафтової продукції (сирів, цукерок); тимчасове розміщення та організація громадського харчування; послуги у сфері краси та відкриття реабілітаційного центру.

Пронін нагадав, що грантові кошти можна використати на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, і це від 50 до 250 тис. грн. Заяву потрібно подавати через портал Дія разом із бізнес-планом. Обов'язковою умовою є створення робочих місць.

«Допомагаємо мешканцям Полтавщини реалізовувати власний потенціал, створювати робочі місця. А разом з тим зміцнюємо економіку області. Слава Україні!» — наголосив керівник ОВА.

Як повідомлялося, за даними Міністерства економіки від початку ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 800 ветеранів та членів родин учасників бойових дій; у їхній бізнес держава інвестує загалом 368 млн грн.

Фото: psm7.com

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *