На Рівненщині почали роботу мобільні аптеки, які охоплять 52 населених пункти

На Рівненщині, у Вараському та Дубенському районах розпочали роботу мобільні аптечні пункти, які охоплять 52 населених пункти.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«Рівненщина стала восьмим регіоном, який доєднався до запуску мобільних аптек. Пересувні аптечні пункти курсуватимуть у Вараському й Дубенському районах та охоплять загалом 52 населені пункти, де відсутні стаціонарні аптеки», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, транспортні засоби оснащені необхідним сучасним обладнанням, що дозволяє зберігати лікарські засоби з дотриманням ліцензійних умов для їх торгівлі: холодильником для зберігання препаратів, пристроями контролю за температурою і вологістю повітря.

Усі маршрути побудовані відповідно до потреб громад, а інформацію про прибуття пересувних аптечних пунктів можна дізнатися від сімейного лікаря або місцевої влади.

Найближчим часом планується запустити ще два мобільні аптечні пункти, що дозволить забезпечити ліками мешканців у важкодоступних населених пунктах Радивилівської та Зарічненської територіальних громад.

В МОЗ нагадали, що у мобільних аптеках діють ті ж правила відпуску лікарських засобів, як і в звичайних. Усі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом, як паперовим, так і електронним. Також тут будуть доступні лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Як повідомлялося, перша мобільна аптека розпочала свою роботу в січні 2024 року в Харківській області. Наразі такі пересувні аптечні пункти працюють у 8 регіонах країни: Харківській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Тернопільській та Рівненській областях.

Фото: Держлікслужба

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *