На території військової частини у Києві виявили нелегальний храм Московського патріархату

У Києві Міністерство оборони України під час проведення внутрішнього аудиту на території військової частини виявило факт незаконної реєстрації права приватної власності на храм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Власником незаконно зареєстрованого об'єкта виступила релігійна організація, пов'язана з православною церквою Московського патріархату.

“Ці незаконні дії могли призвести до витоку інформації щодо переміщення військових підрозділів та техніки та створювали можливість доступу до території військової частини сторонніх цивільних осіб”, — зауважили у міністерстві.

Міністерство оборони у взаємодії з Міністерством юстиції України оперативно усунуло порушення законності у сфері державної реєстрації.

Зазначений храм передано Службі військового капеланства Збройних сил України, де він буде використовуватися для задоволення духовних та релігійних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Головне управління земель оборони та фондів Міноборони наголошує на важливості дотримання законодавства України щодо прав на свободу совісті та віросповідання. Однак незаконне оформлення нерухомого майна на землях оборони або територіях військових об'єктів є неприпустимим.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони впорядкувало діяльність Міжконфесійної ради з питань військового капеланства.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *