На Тернопільщині через зливу сталося руйнування мосту, наслідки ліквідовують

Фото На Тернопільщині ліквідовують наслідки зливи на автошляху Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль, де стався розмив земляного насипу на мосту у селі Струсів і часткове руйнування тротуару.

Про це повідомляє у Фейсбуці Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області, передає Укрінформ.

"Підрядна організація негайно розпочала ліквідацію наслідків стихії. Станом на ранок укріпили ділянку розмиву, триває зміцнення конуса земполотна. Підкреслимо, що цей об’єкт не зданий в експлуатацію. Всі ремонтні роботи підрядна організація виконує за власний кошт", — йдеться у повідомленні.

Основна конструкція дороги не пошкоджена. Проїзд транспорту через міст у селі Струсів відбувається у звичному режимі.

"Основна причина розмиву земляного насипу – локальні інтенсивні опади у Тернопільському районі. За 3 години випала більш ніж тижнева норма опадів. Окрім цього, винос болота та сміття на проїжджу частину траси Н-18 з прилеглих до автошляху вулиць та сільськогосподарських угідь значно погіршив водовідведення з мосту", — пояснюють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області.

Сьогодні у селі Струсів збереться комісія за участі представників Служби відновлення, підрядної організації, незалежного технагляду та організації, яка розробила проєкт мосту. Також прибуде незалежний технагляд, який слідкував за всіма етапами ремонтних робіт. Комісія узгодить проєктне рішення, яке дозволить запобігти повторенню розмивання земельного полотна мосту.

Як повідомляло ГУ ДСНС в Тернопільській області, 11 травня о 21:25 надійшло повідомлення про підтоплення моста в селі Струсів Микулинецької ТГ Тернопільського району на автодорозі Н-18 Івано-Франківськ — Бучач — Тернопіль. За словами очевидців, також відбулося руйнування пішохідної ділянки моста. Співробітники ДСНС, що прибули до місця події, очистили стічні канали, внаслідок чого вода самостійно зійшла з дорожнього покриття. Підтоплення мосту вдалось оперативно усунути.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *