На Тернопільщині після ін’єкцій осліпли 22 пацієнти — трьом лікарям оголосили про підозру

Поліцейські Тернопільщини оголосили про підозру трьом лікарям у справі про втрату зору 22 пацієнтами після ін’єкцій.

Про це повідомив під час брифінгу начальник ГУ Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

"Сьогодні ми можемо підводити певні підсумки у розслідуванні цієї резонансної події, яка викликала суспільне обурення. Трьом лікарям оголошено підозри. Слідство активно працює над тим, щоб найближчим часом оголосити підозри і керівному складу цього лікувального закладу", — сказав Зюбаненко.

У лютому 2023 році 22 людям зробили ін’єкції у очі в лікарні Чорткова, що на Тернопільщині. Після проведеної процедури люди втратили зір. Поліція понад рік розслідувала цю справу і з’ясовувала обставини злочину.

«Проблематика в тому, що було багато потерпілих, призначено багато експертиз, експерти писали клопотання і ми проводили додаткові судово-медичні експертизи. Потерпілі — переважно старшого віку, їх було складно доставляти до медзакладів. Багато з них зневірювалися, що це допоможе у розслідуванні», — розповів начальник слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Андрій Ткачик.

Проведені експертизи підтвердили, що цей препарат був підроблений.

«Два тижні тому оголосили першу підозру одному з лікарів, який вводив цей препарат. Звернулися до суду з клопотанням про запобіжний захід. Суд визначив практично мільйон гривень застави лікарю. Також оголосили підозру ще двом лікарям, це жінки. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Ми допрацьовуємо слідчим шляхом, щоб оголосити підозру головному лікарю цієї лікарні, який приніс цей препарат в дану установу", — зазначив Ткачик.

Поліцейські повідомили, що є 20 потерпілих, 2 – померли.

«Хочу наголосити, смерть не є в причинному зв'язку, це вікове. У частини людей були видалені очні яблука. До жодного з людей зір не повернувся», — додав Ткачик.

Як повідомляв Укрінформ, ЮНІСЕФ за сприяння уряду Іспанії передав Міністерству охорони здоровʼя України 40 автомобілів для первинної ланки.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *