На Тернопільщині відкрили простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»

Фото У Чорткові на Тернопільщині відкрили простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе».

Про це повідомила у Фейсбуці Чортківська міська рада, передає Укрінформ.

"У рамках проєкту USAID Ukraine — USAID Україна Розбудова стійкої системи громадського здоров’я у Чортківському центрі первинної медико-санітарної допомоги відкрили простір психосоціальної підтримки «Дбаю про себе»", — йдеться у повідомленні.

Проєкт має на меті надати людям, які пережили емоційні стреси внаслідок війни, доступ до кваліфікованої допомоги.

У просторі «Дбаю про себе» жителі Чорткова зможуть отримати консультацію психологів. Також там здійснюватиметься психосоціальна підтримка для дітей та підлітків. У просторі «Дбаю про себе» проводитимуть групові заняття задля подолання стресу та тривоги тощо. Усі послуги надаватимуть безкоштовно.

"Понад два роки великої війни даються взнаки усім без виключення українцям. Тож відкриття кабінету психосоціальної підтримки – це важливий крок на шляху до покращення психічного здоров'я жителів Чортківської громади. Коли ми піклуємося про себе, ми маємо сили долати життєві негаразди, ефективно працювати та вносити свій вклад у суспільство. Догляд за собою – це фундамент психічного здоров'я", — зазначили у міськраді Чорткова.

Як повідомляв Укрінформ, із грудня 2023 року в Україні вже відкрили 162 Центри життєстійкості, де можна безкоштовно отримати психологічну допомогу. До кінця року їх має стати 200.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *