На Тернопільщині військового ТЦК спіймали на хабарі

Фото У Тернопільській області затримали військового, який за $5000 допомагав громадянину залишити територію ТЦК та уникнути адмінвідповідальності.

Про це повідомляє у Фейсбуці Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 43-річному військовослужбовцю обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України)", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, підозрюваний вимагав $5 тисяч у доправленого для звірки військово-облікових даних громадянина. За ці гроші він мав вплинути на своїх колег та допомогти чоловіку залишити територію ТЦК. А також посприяти, щоб військовозобов’язаний не отримав бойової повістки і не був притягнутий до адміністративної відповідальності за несвоєчасне оновлення документів.

Після отримання всієї суми неправомірної вигоди підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу. Затриманому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У Тернопільському ТЦК СП прокоментували це затримання, заявивши, що очищатимуться від осіб, які своїми діями дискредитують ЗСУ.

"Керівництво Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки й надалі протидіятиме ганебним проявам корупції та хабарництва у своїх підпорядкованих підрозділах. Просимо усіх громадян, з метою запобігання таких випадків, негайно повідомляти про усі такі факти нас та правоохоронні органи", — повідомила у Фейсбуці служба зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП.

Як повідомляв Укрінформ, на Хмельниччині затримали офіцера ТЦК, який за ₴40 тисяч мав оновити дані чоловіку.

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, Facebook

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *