На Тернопільщині засудили п’ятьох кремлівських пропагандистів — СБУ

У Тернопільській області завдяки кіберфахівцям СБУ до реального терміну ув’язнення засуджено п’ятьох жителів, які поширювали кремлівську пропаганду в мережі.

Про це повідомило у Фейсбуці Управління СБУ в Тернопільській області, передає Укрінформ.

«З початку 2024 року оперативниками УСБУ в Тернопільській області викрито 7 місцевих мешканців, які у соціальних мережах поширювали антиукраїнську пропаганду окупантів, а також виправдовували збройну агресію РФ. Вина п’ятьох жителів Тернопільщини доведена у суді. За порушення ст. 436-2 Кримінального кодексу України їм призначено реальні терміни позбавлення волі» — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до 15 років позбавлення волі засуджено 21-річного жителя Кременецького району, який за завданням російської розвідки збирав координати об’єктів енергетики у Тернопільській та Хмельницькій областях. Крім того, за вказівкою кураторів з ФСБ він адміністрував телеграм-канал, в якому виправдовував дії бойовиків «ДНР» і найманців ПВК «Вагнер».

Інтернет-агітаторці з Почаєва, яка в соцмережах закликала українців до підтримки російських окупантів, суд обрав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

До 3 років позбавлення волі засуджено тернополянина, прихильника ініціатив колаборанта Стремоусова. Також він поширював пропагандистське відео, на якому нібито евакуйовані росіянами жителі Маріуполя звинувачують українських захисників в обстрілах мирного населення та дякують окупантам за їхнє «звільнення» із охопленого вуличними боями міста.

Суд обрав покарання у вигляді 2 років позбавлення волі уродженці Попасної, яка після початку відкритої збройної агресії Росії переїхала у Зборів. Вона поширювала у соцмережі матеріали, в яких російські пропагандисти намагалися звинуватити Україну в розв’язанні війни та виправдати окупацію частини територій держави.

Жительку Козови, яка після початку війни оселилася на Тернопільщині та систематично поширювала у мережі ворожі наративи, звеличувала російських загарбників, засуджено до року позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру ще трьом проросійським агітаторам, серед них — колишній клірик УПЦ МП — нині блогер Сергій Комаров і вчителька київської школи.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *