На Заході знову починають обговорювати сценарії закінчення війни: Жорін заявив про «реверанси» в бік РФ

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін / Фото: скриншот з відео

На думку штурмовика, Захід досі сподівається на домовленості з РФ.

Екскомандир «Азову», заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін розкритикував позицію Заходу щодо війни в Україні та її вступу до НАТО. На його думку, там досі сподіваються на домовленості з Росією.

Про це йдеться у дописі екскомандира «Азову».

«Насправді, враховуючи «блискавичну» реакцію західних країн на небезпеки, в тому, що НАТО нас врятує від РФ — я теж сильно сумніваюсь. Та суть цих заяв в іншому — вони досі сподіваються на домовленості з Росією, досі не можуть вилізти зі слабкої тєрпільської позиції», — написав він.

Жорін вважає, що на Заході знову починають обговорювати поступливі «сценарії закінчення війни», а президент США Джо Байден робить так звані «реверанси» РФ, публічно заперечуючи необхідність вступу України до НАТО для збереження миру. 

«Історія нікого нічому не навчила. Відсутність адекватної реакції на виклики сьогодні = втрати та ганьба завтра», — додав Жорін.

Зазначимо, що екскомандир «Азову» таким чином відреагував на заяву президента США Джо Байдена в інтерв'ю TIME щодо того, що Україні не обов'язково входити до НАТО, аби зберегти мир після завершення війни з РФ.

Проте Байден додав, якщо Захід дозволить Україні впасти, то далі впаде Польща і в регіоні продовжиться нестабільна ситуація.

Нагадаємо, під час саміту НАТО, що відбудеться у Вашингтоні у липні, Україні запропонують пакет безпекової допомоги. Однак у США не очікують будь-яких кардинальних рішень щодо запрошення України до Альянсу.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *