На Закарпатті затримали ватажка силового крила банди, яку координував ексдепутат-регіонал

Служба безпеки України у Мукачеві Закарпатської області затримала керівника силового блоку злочинної групи, яку координував колишній народний депутат від забороненої Партії регіонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

«Служба безпеки України та Національна поліція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху жителів Закарпатської області», — йдеться у повідомленні.

У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримали керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від забороненої Партії регіонів.

На Закарпатті затримали ватажка силового крила банди, яку координував ексдепутат-регіонал

На даний час він очолює одну з районних рад області.

Зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску на політичних конкурентів ексрегіонала.

Так, наприклад, учасники банди намагалися залякати одного із депутатів Закарпатської обласної ради.

Задокументовано, що фігуранти здійснили підрив на подвір’ї його домоволодіння, використовуючи вибухівку, а перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру за чч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня в СБУ заявили, що спільно з Національним антикорупційним бюро України і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою мера Мукачева Андрія Балогу, голову Мукачівської районної ради Михайла Ланя та начальника земельного відділу Мукачівської міської ради Артура Саміляка. Затримання пов‘язане з корупційною схемою продажу стадіону "Авангард" у Мукачеві.

У жовтні 2023 року СБУ і НАБУ вже проводили обшуки у фігурантів кримінального провадження, але тоді нікого з посадовців не затримували.

26 червня міському голові Мукачева та голові Мукачівської районної ради повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем з метою продажу землі за заниженою вартістю.

27 червня за Балогу внесли заставу у розмірі 30 млн грн.

Фото: СБУ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *