На Запоріжжі підземні школи будують із залізобетонних конструкцій, що не мають аналогів в Україні

При будівництві підземних шкіл у Запорізькій області використовують залізобетонні конструкції, які не мають аналогів у нашій країні.

Про це на брифінгу повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Ми взяли типовий проєкт, розроблений ЮНІСЕФ спільно з Міністерством освіти і науки України. В Запорізькій області є особливості будівництва, вони пов'язані з особливостями ґрунтів… Аналогів по товщині залізобетонних конструкції, які використовуються, не існує в Україні”, — розповів він.

У дописі в Телеграмі Федоров додав, що Запорізька область є єдиним регіоном, де посилено вимоги до товщини монолітних конструкцій.

“При стандартній товщині даху 400 мм і підлоги 600 мм зводимо дах 600 мм і підлогу 800 мм. Це додає до проєкту 15 млн грн”, — зазначив керівник ОВА.

За його словами, підрядні організації не лише будують, а й займаються оздобленням, обладнанням, встановлюють інклюзивний ліфт та меблі, що здорожчує проєкт на 10-12 млн грн. При цьому вартість будівництва підземної школи у Запорізькій області, за даними ОВА, нижча за середній показник по Україні — 83 тис. грн за квадратний метр проти 92 тис. грн в інших регіонах.

В ОВА запевнили, що перша підземна школа буде відкрита вже в жовтні-листопаді цього року.

Як повідомлялося, у Запорізькій області одну з “підземних шкіл" будуватимуть в 15 км від лінії фронту.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *