НАБУ оголосило три нові підозри у справі про корупцію в податковій Харківщини

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило 3 нові підозри у справі щодо корупції у податковій Харківської області — начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області, працівниці відділу і підприємцю.

Про це поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«НАБУ і САП розширили коло підозрюваних у справі щодо одержання неправомірної вигоди посадовцями ГУ ДПС у Харківській області. 17 травня 2024 року про підозру повідомили начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області (ч. 4 ст. 368 ККУ), а також працівниці відділу і підприємцю (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 ККУ)», — зазначається у повідомленні.

До цього, у лютому цього року, детективи антикорупційного бюро повідомили про підозру начальниці відділу податкової Харківщини.

За даними слідства, взимку 2024 року начальниця відділу податкової підбурила представника приватного товариства надати 55 тисяч доларів за виключення його компанії з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості.

«Кошти, зокрема, призначалися начальнику одного з управлінь ГУ ДПС у Харківській області, податківиці, а також її підлеглій та місцевому підприємцю, які брали участь у передачі хабаря», — заявили у НАБУ.

Наразі встановлення причетності до злочину інших посадовців податкової та фізичних осіб триває.

Як повідомлялося, 14 лютого 2024 року НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили посадовицю ГУ ДПС у Харківській області під час передачі представником юридичної особи 55 тисяч доларів неправомірної вигоди.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *