Найбільший рушник із LEGO: київські школярі встановили рекорд України

Фото «Книга рекордів України» офіційно зареєструвала «Найбільший український рушник з LEGO», який склали школярі київського ліцею Інвентор Скул. 

Про це повідомляє Укрінформ.

Найбільший рушник із LEGO: київські школярі встановили рекорд України

Розмір рушника з написом: «Мова — духовне багатство народу» становить 6,6 на 1,2 метра, на нього пішло 15 332 кубиків конструктора. Близько 400 осіб — учні, батьки та вчителі, які долучилися до цього унікального проєкту, що символізує єдність та спільну роботу задля підтримки та розвитку української мови, складали його протягом години в перший навчальний день року.

Найбільший рушник із LEGO: київські школярі встановили рекорд України

«Це видатне досягнення не лише підкреслить важливість української мови, але й стане позитивною та надихаючою новиною для всіх нас. Це не лише освітній захід, але й символ нашої стійкості, єдності та культурної спадщини, що потребує захисту та популяризації», — розповіла директорка ліцею Аліна Архіпова.

Найбільший рушник із LEGO: київські школярі встановили рекорд України

Вона додала, що освітяни останнім часом побачили тенденцію до зниження показників використання української мови поза школою, тому вирішили створити проєкт, в якому б учні та учениці самі стали амбасадорами мови і впливали на своє оточення, щоб саме вони принесли корисну звичку говорити українською мовою своїм батькам та друзям.

«Те, що діти відчули, що вони можуть бути маленькою частинкою у великій системі — для них дуже потужна історія, яка їх мотивує», — переконана Архіпова.

На думку мовного омбудсмена Тараса Кременя, подібні інноваційні проєкти, до яких залучені як національні, так і міжнародні організації, суттєво впливають на посилення національних інтересів.

«Я вважаю, що рушники-рекордсмени, зібрані школярами цієї київської школи, однозначно можуть бути відтворені в усіх українських школах, які брали і продовжують брати участь в міжнародних проєктах у контексті Нової Української Школи», — сказав він в коментарі Укрінформу.

На переконання Кременя, було б непогано, щоб до Дня української писемності та мови (27 жовтня школи) школи в кожному куточку України не тільки б відтворили національні рекорди, але могли б встановити і світовий рекорд, заявивши на всю планету, що ми не тільки нація незламних, нація героїв, але і великий народ, який готовий огорнути своєю силою континенти світу. Він може бути створений не лише з таких матеріалів, які обрав цей ліцей, а зібраний з будь-яких інших матеріалів, які вони оберуть.

«Український рушник від українців – це оберіг для всього цивілізованого світу», — зазначив Кремінь.

Як повідомляв Укрінформ, у Новояворівську на Львівщині проєкт «Дитячі долоньки — за мир!» обʼєднав дітей з 25 країн — вони залишили понад вісім тисяч відбитків на банерах та встановили світовий рекорд.

Фото надані організаторами

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *