Наприкінці серпня жителям прифронтових сіл на Луганщині доставили продукти й ліки

Жителям прифронтових Невського та Новолюбівки Луганської області наприкінці серпня доставили хліб, продукти та ліки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Луганська обласна державна адміністрація.

«Щотижня привозимо до деокупованих сіл свіжий хліб. Роздаємо людям у тій кількості, щоб вистачило до наступного разу. Хоча от, до прикладу, наприкінці серпня поїздок до прифронтових Невського та Новолюбівки було організовано декілька – доставляли продукти, ліки, хліб», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За його словами, по Невському та Макіївці російські загарбники вели вогонь зі ствольної артилерії.

По Макіївці ворог вдарив з реактивної системи залпового вогню. На цьому напрямку росіяни застосували 93 дрони.

Є чергові руйнування житла у Невському. Декілька днів тому ворог завдав масованого удару по селу, внаслідок чого значних пошкоджень зазнав житловий будинок разом із господарчими спорудами. Відновленню він не підлягає.

Російські війська намагалися просунутися в бік М’ясожарівки, Твердохлібового, Невського, Макіївки та у Серебрянському лісі.

За інформацією обладміністрації, у тимчасово захопленому росіянами Сєвєродонецьку неможливо піти до Пенсійного фонду й одразу почати вирішувати питання або ж записатися у чергу на наступний день. Найближча вільна дата — у жовтні. Співробітники приймають дуже повільно. Однак відкривати додаткові місця чи підвищувати їхній фах загарбники не збираються.

Внаслідок цього щодня під будівлею вимушена збиратися жива черга, сподіваючись, що хтось не прийде за здійсненим на початку літа записом і таким чином з’явиться «вікно».

У тимчасового захопленому росіянами у 2014 році Довжанську зростає невдоволення підприємців. При наданні чи переоформленні дозволу на оптову чи роздрібну торгівлю загарбники почали надавати перевагу не місцевому бізнесу, а росіянам.

У Довжанську збільшується кількість магазинів і торговельних точок, відкритих жителями Ростовської області. Представників так званої «ЛНР» витісняють з ринку.

Як повідомляв Укрінформ, третю зиму жителі Сєвєродонецька й Лисичанська залишатимуться без опалення.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *