Нардеп анонсував «точкові» зміни в Кабміні: чи загрожує відставка очільнику Міноборони

Федір Веніславський анонсував зміни у складі Кабміну / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Триває війна в Україні. І найближчим часом в уряді України можливі «точкові» зміни, але заміна міністра оборони Рустема Умєрова не обговорюється, заявив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

Про це він сказав в ефірі «Радіо Свобода». «До окремих міністрів з приводу їх діяльності точно є питання… І я не виключаю, що найближчим часом декілька міністрів можуть постати перед питанням щодо необхідності їх звільнення», — зазначив Веніславський.

За його уточненням, мова може йти наразі про заміну «кількох» міністрів, які мають «промахи» у сферах, на роботі яких акцентує увагу, зокрема, і парламент. На запитання щодо конкретно міністра оборони України відповів: «На даний момент не обговорюються підстави для зміни міністра».

Відео дня

Важливі новини України — сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, Федір Веніславський також пояснив, що в Кабінеті міністрів України можуть бути під час дії воєнного стану лише «точкові» зміни, але розпустити весь уряд, згідно з законодавством, неможливо. За його словами, відставка прем’єр-міністра також неможлива, оскільки його звільнення є наслідком відставки всього складу уряду.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *