Насильство над дітьми: у реабілітаційному центрі на Львівщині тривають перевірки

У навчально-реабілітаційному центрі у Львівській області тривають перевірки за фактами насильства над дітьми, директор закладу відсторонений від виконання службових обов’язків.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

В інтернеті поширюється відео щодо вчинення насильства над вихованкою навчально-реабілітаційного центру, ідеться в повідомленні.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, цей факт є предметом перевірки в рамках кримінального провадження, розпочатого правоохоронцями Львівщини 27 вересня.

На сьогодні допитані 46 осіб, проведені обшуки, реалізовані тимчасові доступи до речей і документів та призначені судові експертизи.

Діти, які могли стати потерпілими від насильницьких дій, переведені до іншого закладу.

Директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання службових обов’язків.

Досудове розслідування за фактами вчинення побоїв і мордування та сексуального насильства триває (ст. 126, 153 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець ініціював перевірку фактів насильства, скоюваного директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині щодо вихованців.

За наслідками реагування відкрите кримінальне провадження, зокрема за ч. 3 ст. 153 ККУ (сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи).

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *