НАТО узгодило план посилення підтримки України: Столтенберг розкрив деталі

Столтенберг розкрив деталі підтримки України / фото president.gov.ua

НАТО узгодило план з посилення підтримки України. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі після зустрічі міністрів оборони країн-членів.

«Ми узгодили план, який визначає, як НАТО керуватиме координацією безпекової допомоги і навчанням. Це дозволить лідерам НАТО започаткувати ці зусилля на саміті НАТО у Вашингтоні у липні, поставивши нашу підтримку для України на міцнішу основу на майбутнє», — сказав Столтенберг.

За його словами, відповідна координація під командуванням НАТО відбуватиметься з американської бази у німецькому місті Вісбаден і з логістичних вузлів, розташованих у східній частині Альянсу. Крім того, у координаційну роботу буде залучено близько 700 персоналу з країн-членів НАТО та партнерів.

Відео дня

Також, НАТО буде контролювати підготовку військовослужбовців ЗСУ у навчальних центрах союзників, підтримуватиме Україну шляхом планування та координації пожертвувань, керуватиме транспортуванням та ремонтом техніки, і надаватиме підтримку для довготермінового розвитку ЗСУ.

«Ці зусилля не роблять НАТО стороною у конфлікті. Але вони посилять нашу підтримку для України для відстоювання її права на самозахист», — наголосив Столтенберг.

Україна і НАТО 

Столтенберг прагне, аби добровільні внески країн-членів Альянсу для підтримки України стали обов’язковими.

12 червня генсек НАТО заявив, що у липні на саміті НАТО у Вашингтоні країни-члени мають узгодити сильніше формулювання про майбутнє членство України.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *