Не тільки в Києві. В областях почали вводити екстрені відключення світла

Фото: в Україні почали вводити екстренні відключення світла (Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Слідом за столицею в низці областей України також ввели екстрені графіки відключень світла.

Детальніше про те, в яких областях України застосовані екстрені відключення, — читайте в матеріалі РБК-Україна нижче.

«На жаль, важка ситуація в енергосистемі після обстрілів РФ триває. Тому за вказівкою Укренерго, застосовуються екстрені відключення в Київській та Донецькій областях, — повідомили в ДТЕК.

Водночас за даними «Суспільного», аварійні відключення застосовані в Харкові та області.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що в обʼєднаній енергосистемі України наразі фіксується значний дефіцит потужності через пошкодження російським агресором об’єктів енергетичної інфраструктури.

«Тому сьогодні, за наказом НЕК Укренерго, з 14.49 по всій Кіровоградській області запроваджено графіки аварійних відключень електропостачання», — сказав він.

Крім того, графіки спеціальні графіки аварійних відключень будуть застосовані в Миколаївській та Закарпатській областях.

Зауважимо, що спеціальний графік аварійних відключень — це різновид відключень, який застосовується за наказом НЕК Укренерго, коли ситуація в енергосистемі надзвичайно критична.

Оновлено о 15:50.

Директор компанії YASNO Сергій Коваленко о 15:50 зауважив, що Київ повинен повернутись до графіків.


Не тільки в Києві. В областях почали вводити екстрені відключення світла

Оновлено о 16:00.

За даними «Укренерго», попри неодноразові вимоги до обленерго дотримуватися доведених до областей лімітів, споживання в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, м.Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжило зростати.

«Коли споживання значно перевищило ліміти, «Укренерго» вимушено застосувало з 14:25 аварійні відключення, а з 14:50 — спеціальні графіки аварійних відключень для побутових та промислових споживачів в цих регіонах. Можливі перерви в енергопостачанні об’єктів критичної інфраструктури», — пояснили в компанії.

За словами «Укренерго», ці види обмежень будуть діяти до того часу, поки рівень споживання в областях не повернеться в межі лімітів. Тоді обленерго зможуть повернутися до планових графіків обмежень.


Не тільки в Києві. В областях почали вводити екстрені відключення світла

Нагадаємо, що сьогодні вдень стало відомо, що у Києві застосують екстрені відключення світла, тому графіки планових відключень не діятимуть.

Нагадаємо, що вчора в ДТЕК повідомляли, що сьогодні можливе збільшення дефіциту. Детальніше про те, чому так сталось, можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувались публікації ДТЕК, «Суспільне», Telegram голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, «Миколаївобленерго», «Закарпаттяобенерго», «Укренерго», Facebook-сторінку директора компанії YASNO Сергія Коваленка.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *