Неповнолітню блогерку притягнули до відповідальності за танці біля меморіалу Героїв Небесної Сотні

Поліція притягнула до адміністративної відповідальності 16-річну блогерку, яка танцювала під російський трек біля меморіалу Героїв Небесної Сотні у Києві.

Як передає Укрінформ, про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці.

“Неповнолітня разом з матір’ю приїхала на декілька днів до столиці і, перебуваючи на Майдані Незалежності, відзняла свої дії на відео та виклала в одній із соціальних мереж. Під час моніторингу співробітники Шевченківського управління поліції виявили зазначену публікацію та розпочали за вказаним фактом перевірку”, — ідеться у повідомленні.

Дільничні офіцери поліції за сприяння фахівців кримінального аналізу розшукали порушницю і склали відносно неї адміністративний протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Крім того, з матірʼю дівчини правоохоронці провели профілактичну бесіду з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Поліція Києва закликає батьків уважніше ставитись до дозвілля дітей та попереджувати їх про передбачену законом відповідальність за вчинення правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня на Аскольдовій могилі у Києві жінка вчинила акт вандалізму на могилах загиблих захисників України – Дмитра Коцюбайла с позивним "Да Вінчі", Андрія Пильщикова з позивним "Джус", а також Павла Петриченка.

Того ж дня її розшукали і затримали.

Зловмисниці оголосили підозру за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України – наруга над могилою, вчинена з хуліганських мотивів.

У поліції заявили про необхідність проведення судово-психіатричної експертизи для вирішення питання щодо осудності підозрюваної, адже є підстави вважати, що жінка має "певні розлади здоров'я".

Пізніше правоохоронці повідомили, що жінку помістили до психіатричної лікарні.

Фото: Нацполіція / Фейсбук

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *