Німеччина профінансувала закупівлю чотирьох соціальних таксі для Сумщини

Фото Німеччина профінансувала закупівлю чотирьох соціальних таксі для громад Сумської області.

Про це повідомили у Фейсбуці Сумської ОВА, йдеться в повідомленні.

Спеціалізовані автомобілі для перевезення маломобільних людей отримали Ямпільська, Краснопільська, Липоводолинська та Шосткинська територіальні громади.

Зазначається, що запровадження послуги "Соціальне таксі" сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх мешканців громад.

Соціальне таксі призначене для мешканців громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг.

"Ці соціальні авто також потрібні для наших ветеранів, які повертаються додому з війни. Це серйозна потужна підтримка, за яку ми дуже вдячні уряду, жителям Німеччини, німецьким платникам податків", — сказав Артюх.

Автомобілі закуплені у межах "Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions", купівля здійснена Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), GmbH за фінансування уряду Німеччини та Європейського Союзу.

Як повідомляється, всього закуплено 31 спеціалізований автомобіль для громад у 9 областях України, з них 29 транспортних засоби закуплені за кошти уряду Німеччини та 2 – Європейського Союзу.

Вартість кожного автобуса: 85 200 євро.

Як раніше повідомляв Укрінформ, громади Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей отримали 16 спеціалізованих автомобілів «Соціальне таксі» для перевезення маломобільних людей.

Фото: Сумська обласна військова адміністрація

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *