Німецькі консерватори обрали кандидата на посаду канцлера: що він казав про Україну

Німецькі консерватори обрали кандидата на посаду канцлера / скріншот

Лідери консервативних політичних сил Німеччини погодилися висунути лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріха Мерца на посаду канцлера на федеральних виборах наступного року. Про це заявив у вівторок голова консерваторів Баварії Маркус Зедер, повідомляє Reuters.

«Питання про кандидата в канцлери вирішено — ним стане Фрідріх Мерц», — сказав лідер Християнсько-соціального союзу (ХСС) Зедер на спільній прес-конференції з Мерцом, додавши, що має його повну підтримку.

У свою чергу сам Мерц зазначив, що ми йдемо в 2025 рік з наміром знову взяти на себе відповідальність за лідерство в нашій країні «з політикою, яка поверне Німеччині провідні позиції».

Відео дня

Мерц, зокрема, розкритикував лівоцентристську «світлофорну» коаліцію Олафа Шольца за її міграційну та економічну політику, водночас натякнувши, що він зосередиться на останній.

«Велика тема, якою ми тривалий час займаємося в Німеччині, – це економічна ситуація в Німеччині. Економічна ситуація в Німеччині нестабільна», – додав він, посилаючись на млявий розвиток Німеччини з початку війни в Україні.

Заяви Фрідріха Мерца щодо війни в Україні

У червні претендент на посаду наступного канцлера Німеччини Фрідріх Мерц закликав шукати «мирних переговорів» з РФ. Зокрема, він відмовився повторювати свої попередні вимоги до федерального уряду щодо постачання Києву ракет Taurus.

Щоправда, вже у липні Мерц заговорив про постачання бойових літаків Україні. За його словами, українцям треба допомогти відновити суверенітет над їхнім повітряним простором.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • БПЛА не впораються: експерт пояснив, чому важко вразити цілі на аеродромі «Оленья»
  • Не під F-16: розкрито деталі нової американської ракети AGM-158 JASSM
  • Бояться програти війну: у Зеленського пояснили істерику росіян через далекобійні удари ЗСУ
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *