Норвегія припинить надавати притулок біженцям з шести областей України 

Норвегія не надаватиме прихисток усім українцям / Фото: pixabay.com

Українські біженці створюють значне навантаження на житловий сектор, систему охорони здоров’я та освіти.

Уряд Норвегії не надаватиме автоматично притулок усім українцям. Біженці з заходу розглядатимуться в індивідуальному порядку.

Про це повідомляє RTE.

Як пояснила міністерка юстиції Емілі Енгер Мель, Норвегія не може прийняти біженців більше, ніж країни Північної Європи.

Таким чином, клопотання щодо біженства від мешканців Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей розглядатимуться в індивідуальному порядку.

Рішення було ухвалено у зв'язку з тим, що велика кількість біженців у деяких містах створює навантаження на житло, медичне обслуговування та школи.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ Норвегія надавала автоматичний захист усім українським біженцям. Країна з населенням 5,6 млн осіб прийняла близько 85 тисяч українців, що, за даними Осло, більше, ніж у її північних сусідів.

Як повідомлялося, деяких українських дітей можуть не пропустити до Польщі. Проблема стосується дітей українських біженців, які були «прив’язані» до електронного документа Diia.pl батьків або законних опікунів, що мали статус PESEL UKR.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *