Нова функція Google дозволяє робити групові фото без допомоги перехожих (відео)

Google придумала, як робити групові фото без допомоги перехожих / Скриншот

У рамках вчорашньої презентації Google анонсувала одразу чотири нових Pixel, включно зі складним Pixel 9 Fold. Смартфони традиційно отримали низку ШІ-функцій, які виділяють їх на тлі конкурентів.

Наприклад, розробники придумали класну фішку для зйомки групових фото – без допомоги перехожих і при цьому з фотографом у кадрі. Нова функція  «Додай мене» дає змогу за допомогою штучного інтелекту обʼєднати два фото в одне, пише NY Post.

Працює технологія гранично просто: достатньо зробити схожий кадр з того ж ракурсу, але встати десь поруч. Далі нейромережа склеїть усе разом. «Зазвичай є один призначений фотограф, який не бере участі в групових фотографіях», – йдеться в описі до функції.

Поки інноваційна функція працюватиме тільки на нових Пікселях, але в майбутньому, можливо, з’явиться і на інших Android-смартфонах.

Крім «Додай мене», серія Pixel 9 отримала й інші цікаві ШІ-фішки для камери. Наприклад, можливість змінити вираз обличчя або попросити нейромережу згенерувати інший задник. У Google вважають, що відредаговані ШІ картинки цікавіші, ніж достовірні знімки, оскільки вони передають сам момент, яким ви його запам’ятали, а не те, «що потрапило в об’єктив у конкретну мілісекунду».

Також для кожного зі смартфонів Pixel 9 заявляється автономність до 24 годин, чип Google Tensor G4, підтримка супутникового зв’язку, а оновлюватися пристрої будуть аж до 2032 року, коли вийде Android 22.

Як відомо, для роботи ШІ Apple потрібно мати хоча б iPhone 15 Pro, а великий апгрейд Siri разом з інтеграцією ChatGPT відбудеться лише навесні 2025 року. Samsung, навпаки, прокачала ШІ-функціями флагмани минулих років і навіть середньобюжетні моделі.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *