Нові теракти ІДІЛ у Росії цілком реальні: експерт пояснив причину

ІДІЛ може влаштувати нові теракти в Росії

Російська ФСБ та кремлівська влада вперто не бачать очевидних речей, шукаючи “український слід” в атаках ісламістів.

Росія стала легкою ціллю для “Ісламської держави”, бойовики якої скоїли масштабний теракт у “Крокус Сіті Хол”, оскільки антитерористичні ресурси РФ спрямовані на протидію дисидентам та “української агентури”.

Таку думку висловив в ефірі національного телемарафону заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данілов. 

“Я впевнений, що ми будемо спостерігати збільшення кількості терористичних загроз, якщо не атак, на території Російської Федерації з використанням середовища мігрантів з Центральної Азії, не обов’язково таджиків, але й таджицької національності зокрема”, — зазначив він. 

За словами Сергія Данілова, в «Ісламській державі» уже заявили про створення окремого підрозділу, філії «вілаєту Росія», а російська ФСБ та кремлівська влада вперто не бачать очевидних речей, шукаючи “український слід”.

“Зараз в «Ісламській державі» бачать Росію, як легку мішень. Легка мішень, тому що всі ресурси Російської Федерації спрямовані проти України. І той підрозділ ФСБ, який займається антитерористичною діяльністю, насправді повністю закинув антитерор і займається пошуком людей, які виступають проти війни, і дисидентів, і так званої української агентури”, — підкреслив експерт. 

Данілов також відзначив, що Кремль почав втрачати свої позиції в ісламському середовищі, а це буде мати свої наслідки і на Близькому Сході, і в Афганістані, і в Ірані.

Нагадаємо, 22 березня 2024 року в підмосковному Красногорську в концертному залі «Крокус Сіті Хол» стався масштабний теракт зі стріляниною та підпалом, внаслідок якого загинуло понад 140 людей. З місця злочину терористи втекли на автівці. ФСБ РФ стверджує, що вони планували перейти українсько-російський кордон і мали контакти на українській стороні. 

Уже 23 березня «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт і назвала його «найжорстокішою за останні роки атакою». 24 березня суд у Москві арештував чотирьох підозрюваних у скоєнні теракту, усі вони уродженці або громадяни Таджикистану.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *