Новий генсек НАТО не переймається перспективою перемоги Трампа, — The Times

Новий генсек НАТО не переймається перспективою перемоги Трампа / скріншот

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте «не стурбований» перспективою повернення Дональда Трампа в Білий дім і похвалив колишнього президента США за те, що він спонукав союзників витрачати більше на оборону. Про це йдеться у матеріалі The Times.

Видання зазначає, що колишній прем’єр-міністр Нідерландів розвіяв побоювання, що перемога Трампа на виборах у США наступного місяця зламає боротьбу Києва проти російського вторгнення, і похвалив обох кандидатів у президенти:

«Я зможу працювати з обома. Яким би не був результат виборів».

Водночас Рютте охарактеризував кандидатку від Демократичної партії Камалу Харріс як «фантастичну історію» і як «високо шанованого лідера».

«Я не хвилююся. Обидва розуміють, що, зрештою, трансатлантичні відносини мають вирішальне значення не лише для Європи», — резюмував новий очільник НАТО.

Перші заяви Марка Рютте на чолі НАТО

Новий генсек НАТО Марк Рютте підтримав зняття заборони для України на далекобійні удари по цілях в РФ. За його словами, це право на самооборону, яке не заборонене міжнародним правом.

Як сказав Рютте, не варто забувати, що Україна веде оборонну війну, а не загарбницьку, а це означає, що має право на самооборону.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Шольц уперше за два роки хоче поговорити з Путіним, — ZEIT
  • «Байден занадто обережний»: в AP дізналися, коли США можуть зняти обмеження на удари по РФ
  • Байден може переглянути статус заявки України до НАТО до кінця каденції, — FT
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *