Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою

фото: Генштаб ЗСУ

Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун наголосили на необхідності для Конгресу якнайшвидше схвалити допомогу Україні, оскільки затягування з нею вже має наслідки на полі бою.

Деталі: Це вони заявили під час засідання підкомітету з питань оборонних асигнувань Палати представників.

За словами Брауна, Україна негайно потребує військового озброєння, яке затримувалось через нездатність Конгресу ухвалити пакет фінансування: «Чи це боєприпаси, чи це транспортні засоби, чи це платформи. Я просто скажу вам, що Україна зараз постає перед жахливими умовами на полі бою».

Голова Пентагону своєю чергою підкреслив, що в питанні підтримки України час має значення.

Пряма мова Остіна: «Ми вже бачимо, що ситуація на полі бою починає потроху змінюватися на користь Росії. Ми бачимо, як вони досягають поступових успіхів. Ми бачимо, що українцям доводиться нелегко тримати оборону».

Передісторія:

  • Спікер Палати представників у середу вніс окремі законопроєкти про допомогу американським союзнкам, зокрема й Україні, а також анонсував окрему ініціативу про захист кордону США й Мексики та протидію Росії, Китаю й Ірану.
  • «Український» пакет передбачає виділення близько 61 мільярди доларів на допомогу Україні й союзникам і поповнення запасів американської армії, а також містить заклик до адміністрації передати Києву далекобійні ракети ATACMS.
  • Фінальне голосування за законопроєкти має відбутись до вечора суботи, 20 квітня. Президент США Джо Байден сказав, що підпише його.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *