Одещина цьогоріч — у лідерах серед постачальників черешні

Ексклюзив В Одеській області цього року зібрали 10 тис. тонн черешні – регіон був серед основних постачальників по Україні.

Про це Укрінформу повідомили в Департаменті агрополітики та продовольства Одеської ОВА.

За даними відомства, сади черешні на Одещині займають 1 тис. га. Загальна площа плодових культур у 2024 році становить 6,4 тис. га

"Цього року сезон української черешні розпочався на три тижні раніше та з нижчих на 30% цін порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Станом на 1 липня по Одеській області зібрано черешню на площі 0,8 тис. га. Валовий збір на звітну дату становив 10 тис. тонн. Цього року Одещина була серед основних регіонів-постачальників черешні по Україні", — повідомили в департаменті.

Торік урожай черешні був ще більший, її валовий збір сягнув 11,4 тис. тонн, при врожайності 133,7 ц/га.

За даними ОВА, на одеському гуртовому ринку "Початок" місцева черешня цього року з'явилася ще наприкінці травня, гуртові ціни сягали позначки 120 грн/кг, роздрібні — 150-180 грн/кг. Станом на початок липня черешня на ринку пропонувалася за ціною: гуртом — 80-70 грн/кг, у роздріб — 100 грн/кг.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській області у 2024 році у порівнянні з минулим роком збільшили посівні площі кавунів – на 108,7%, динь – на 111,1%.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *