OpenAI тестує SearchGPT – нову пошукову систему на основі ШІ

Ілюстративне фото (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Компанія OpenAI тестує прототип нового «пошуковика» SearchGPT. Найкращі з його функцій згодом будуть інтегровані безпосередньо до ChatGPT.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт OpenAI.

У компанії кажуть, що нова розробка покликана «поєднати міць наших моделей штучного інтелекту з інформацією з Інтернету, щоб дати вам швидкі та своєчасні відповіді на основі зрозумілих та релевантних джерел».

На етапі тестування доступ до користування SearchGPT матиме невелика група користувачів та видавців, які надаватимуть свої відгуки. Для бажаючих долучитися є можливість зареєструватися у списку очікування.

В OpenAI звертають увагу, що отримання відповідей в Інтернеті може вимагати великих зусиль, часто для отримання релевантних результатів потрібно кілька спроб.

“Ми вважаємо, що розширюючи діалогові можливості наших моделей за допомогою інформації з Інтернету в режимі реального часу, пошук того, що ви шукаєте, може бути швидшим і простішим», — йдеться у пресрелізі.

«Пошуковик» передбачає можливість ставити додаткові запитання, «якби ви це робили у розмові з людиною». Таким чином буде створюватись загальний контекст для кожного запиту.

При цьому у компанії зазначили, що SearchGPT призначений для пошуку і не пов’язаний із навчанням базових моделей генеративного ІІ OpenAI. Сайти можуть з’являтися у результатах пошуку, навіть якщо вони відмовляються від генеративного навчання ІІ.

Нагадаємо, дослідники Google DeepMind вивчили досвід професійних стендаперів, які використовують штучний інтелект для написання своїх жартів. І з’ясувалося, що у ШІ з почуттям гумору не дуже, бо його жарти — «м’які, шаблонні та нудні».

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *