Орбан може зустрітися із Зеленським вже наступного тижня, — ЗМІ

Лідери ЄС натякають Орбану щодо припинення публічного конфлікту між Угорщиною та Україною / фото European Union

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським наступного тижня, щоб зробити крок до налагодження відносин між країнами. Про це повідомляє Європейська правда, посилаючись на свої джерела.

Під час саміту ЄС, який відбувся 27-28 червня у Брюсселі, угорський прем’єр надіслав сигнал про зміну ставлення до України. Зокрема політичний директор Орбана заявив, що може відбутися зустріч угорського політика з Володимиром Зеленським.

За словами політичного директора угорського прем’єра, офіційною причиною зустрічі є початок головування Угорщини в Раді ЄС, яка стартує 1 липня.

Відео дня

«Я особисто кілька разів говорив, що Орбану варто поїхати до України та нарешті поговорити із Зеленським. І я сподіваюся, це станеться», — зауважив анонімно «Європейській правді» один із членів Євроради.

Журналісти «ЄП» з’ясували, що на Орбана почали тиснути партнери, які переконували його, що публічний конфлікт з Україною триває вже довго, тому треба з цим закінчувати. Щодо цього питання угорського прем’єра переконували президент Франції Еммануель Макрон і голова уряду Італії Джорджія Мелоні.

«Остання очолює групу «Європейських консерваторів та реформістів», куди хоче потрапити Орбан зі своєю партією «Фідес», аби мати більший вплив на ухвалення рішень у Європарламенті. Італійська прем’єрка поставила перед угорським колегою вимогу — засвідчити, що його гарячий конфлікт з Києвом закінчився», — додали у матеріалі.

Останні заяви Орбана щодо України

Як писав УНІАН, Європейський Союз оштрафував Угорщину за порушення правил поводження з мігрантами та біженцями. Водночас Віктор Орбан пообіцяв компенсувати ці збитки коштом установ, які допомагали Україні боротися проти російських окупантів. 

Також прем’єр-міністр Угорщини розкритикував західних лідерів за бажання перемогти РФ. Він наголосив, що їхні головні цілі лише «влада та гроші».

«Західні лідери, які стали на стежку війни, хочуть перемогти Росію військовим шляхом. Їхній геніальний план абсолютно простий, тому що йдеться про гроші, які дають вплив і владу», — підкреслив угорський політик. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *