Паліативна допомога: на Прикарпатті створюють 60 ліжко-місць для переселенців

Ексклюзив На Прикарпатті у Коршівському геріатричному пансіонаті створюють 60 ліжко-місць для переселенців, які потребують паліативної допомоги. Майже 200 таких хворих проживають в медичних закладах області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила заступник голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко.

«Наразі в наших медзакладах проживають до 200 паліативних хворих з числа ВПО. Ми розуміємо, що у зв’язку зі змінами контрактування з НСЗУ, маємо перемістити цих людей з медзакладів, тому велику увагу приділяємо Коршівському геріатричному пансіонату, де завершуються ремонтні роботи. Там додатково створять 60 ліжко-місць для їх проживання», — зазначила Сірко.

Вона зауважила, що на початку повномасштабної війни в Івано-Франківській області прийняли більше 450 людей, які потребують паліативної допомоги. Частину з них забрали додому діти. Інших переміщають у соціальні заклади області.

«Будемо про прихисток цих людей просити і територіальні громади, де створені 9 центрів для осіб похилого віку. Також запрошуємо до співпраці міжнародних донорів, які б допомогли утримувати цих людей… На жаль, області, звідки перемістились ці люди, не мають фінансового ресурсу на їх підтримку», — додала Сірко.

На Прикарпатті проживають близько 116 тисяч ВПО.

Як повідомляло агентство, в Україні паліативну допомогу в стаціонарних умовах надає 751 медзаклад, ще 1210 надавачів медпослуг надають мобільну паліативну допомогу.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *