«Паніки немає». Українець розповів про ситуацію на борту заблокованого через коронавірус лайнера «Diamond Princess»

Вже 61 особа інфікована коронавірусом на круїзному лайнері “Diamond Princess”, що стоїть на карантині неподалік Японії. При цьому жоден з 25 українців, які перебувають на облавку у складі команди, поки не захворів.

Про це повідомив один з членів екіпажу, з яким вдалося зв’язатися ТСН.

За словами нашого співвітчизника, нині на кораблі карантин, зачинені усі пасажирські зони, пересуватися можна лише команді і то у масках та рукавичках. Попри це, українець зазначає, що паніки немає.

У Твітері існує паблік “On board the Diamond Princess”, на якому можна слідкувати за новинами з круїзного лайнера.

Загалом жертвами смертоносного коронавірусу у світі вже стали 636 людей, понад 31 тисяча має підтверджені симптоми.

Серед загиблих і лікар, який ще наприкінці грудня першим почав бити на сполох через загадкову недугу. Тоді влада хотіла його заарештувати за поширення чуток та паніки.

Люди у соцмережах обурені таким ставленням до медика і вимагають від уряду не приховувати правди. 

Українське МЗС нині тримає контакт з нашими громадянами у країні, а також вирішує, чи евакуювати на батьківщину український екіпаж з лайнера, що стоїть на карантині в Японії. Тамтешня влада нікому окрім хворих, яких відправляють до шпиталю, не дозволяє полишати облавок.

“Ми хочемо, щоб екіпаж та пасажири залишалися на борту і чекали у своїх кімнатах. Ми вживаємо усіх необхідних заходів, щоби попередити поширення інфекції. Особливу увагу ми приділяємо старшим людям, які найбільш вразливі”, – каже міністр охорони здоровя, добробуту і праці Японії Като Кацунобу. 

(Еще нет голосов, оставьте первым)