Парад у Москві 9 травня: яких «героїв» посадили поруч з Путіним – аналіз (фото)

Володимир Путін на параді у Москві / Фото: Associated Press

З ким сидів президент РФ Володимир на параді на честь Дня перемоги у Москві.

Минулого року президент-диктатор Росії Володимир Путін спостерігав парад на День перемоги у Москві 9 травня в компанії ексспівробітників НКВС та КДБ. Цього разу поряд із ним вже посадили справжніх ветеранів – полковника Євгена Куропаткова, який був учасником Параду перемоги 1945 року та Олександру Альошину, яка підготувала понад два десятки снайперів. А от позаду диктатора Росії сиділи вже нові «герої» – учасники так званої «СВО». І тому вони обов’язково потрапляли в кадр.  

Про це йдеться у дайджесті Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як з’ясували експерти, за спиною Путіна посадили старшого лейтенанта Чалима Чулдум-оола, майора Бориса Дудка та капітана Сергія Бачерікова.


Парад у Москві 9 травня: яких "героїв" посадили поруч з Путіним – аналіз (фото)

Володимир Путін на параді у Москві 9 травня 2024 року / Фото: Telegram / Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Чулдум-оол (зліва) отримав звання «Героя Росії» за службу в 55-й окремій гвардійській мотострілецькій бригаді. Герой-окупант 15 грудня 2023 року неподалік селища Водяне Донецької області розстріляв із гранатометів дві машини з українськими військовими, а потім зі стрілецької зброї вбив «близько 10 солдатів ЗСУ». Про це особисто повідомляв очільник Республіки Тива Владислав Ховалиг.

А сама 55-та бригада відома тим, що у березні 2022 року контролювала село Ягідне Чернігівської області. Тоді окупанти зігнали 368 місцевих жителів до підвалу сільської школи, де люди 28 днів перебували в умовах, схожих на концтабір, 10 заручників померли. 

Борис Дудко (сидить у центрі — ред.) в Україні служив заступником командира 124-го окремого танкового батальйону Псковської 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії, чиї військові причетні до насильства щодо мирних жителів Бучі на Київщині навесні 2022 року. 

Сергій Бачеріков (праворуч від Путіна — ред.) служить у 27-й окремій бригаді РХБЗ. В Україні командував вогнеметною ротою. Звання «героя» отримав за те, що його підрозділ у серпні 2022 року допомагав прикривати втечу російської армії.

«У майбутньому цих та інших «героїв» (якщо виживуть) також посадять. За Путіним чи перед ним, – не важливо. Справедливість за злочини їх наздожене», — наголошують у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, політолог розібрав поведінку Путіна на параді у Москві 9 травня 2024 року.

Читайте також провідні новини дня:

  • Росія пішла в наступ на Харківщині: Жданов розповів про ситуацію на фронті – чи є загроза для Дніпра, Кривого Рогу та Запоріжжя
  • Мобілізація в Україні: «кольорові списки», черги від 5 ранку і проходження ВЛК – як чоловіки оновлюють дані в ТЦК
  • Воюй або плати: в Раді придумали два варіанти економічного бронювання від мобілізації (відео)

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *