Пентагон: На 23-му «Рамштайні» обговорюватимуть ППО для України

Заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх. Фото defense.gov

Питання посилення протиповітряної оборони України системами Patriot, або іншими будуть обговорювати на черговому засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), яке пройде в очному форматі 13 червня у Брюсселі.

Деталі: Кореспондент запитала, коли США очікують доставки нової системи Patriot в Україну і який вплив, на думку Пентагона, це матиме на війну.

Пряма мова Сінгх: «Щодо питання України і протиповітряної оборони. Я бачила деякі повідомлення. Щодо Patriot, то в то в мене немає жодних оголошень наразі. Але ми знаємо, що протиповітряна оборона є пріоритетом для України. Це те, що їм потрібно − чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тому я впевнена, що це буде темою обговорення завтра на засіданні UDCG (Контактної групи з питань оборони України)».

Деталі: Сінгх додала, що глава Міноборони США Ллойд Остін уже вилетів до Брюсселя для участі в 23-му «Рамштайні» 13 травня і у зустрічі міністрів оборони країн НАТО 14 червня.

Передісторія: 

  • 12 червня видання The New York Times повідомило, що президент США Джо Байден прийняв рішення про відправку в Україну вже другого американського зенітно-ракетного комплексу Patriot.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *