Переплутав Зеленського з Путіним: Джо Байден виправдався за свою обмовку на саміті НАТО

Лідери країн НАТО та Воломир Зеленський після ухвалення Українського договору / Фото: Associated Press

Вочевидь, політик зробив це неумисно.

Президент США Джо Байден прокоментував свою обмовку, яка сталася під час виступу на саміті НАТО. Він заявив, що випадково переплутав президента України Володимира Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним, щобільше, одразу перепросив й виправився.

Про це він сказав у ході пресконференції, яку транслює «Голос Америки».

«Найбільш успішний саміт»

Очільнику Білого дому поставили запитання про його обмовку, в якій він сплутав Зеленського з Путіним. Журналіст додав, що за американського лідера просили вибачення канцлер Німеччини, президент Франції та прем'єр-міністр Великої Британії.

«Чи бачили ви більш успішну конференцію? Чи ви бачите шкоду від неї? Про Путіна я сказав в самому кінці й одразу виправився. Сказав: «Ні, перепрошую, не Путін, а Зеленський», – відзначив він.

Президент Сполучених Штатів вважає Вашингтонський саміт «найбільш успішним» за дуже тривалий час. Про це, зокрема, свідчать реакції багатьох лідерів держав. Байден вказав на те, що на цьому саміті лідери держав неодноразово йому дякували. 

«Багато хто дякував мені і казав, що ми досягнули цього завдяки Байдену, завдяки лідерству США. Гадаю, це був найбільш успішний саміт за дуже тривалий час. І знайдіть мені світового лідера, який думає інакше», – сказав президент США.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден під час передачі слова на сцені Президенту України Володимиру Зеленському помилково назвав його «Путіним». Це сталося під час виступу американського лідера на події Ukraine Compact на полях саміту НАТО в Вашингтоні. Американський лідер одразу усвідомив помилку і виправився.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *