Петлюра з Пілсудським знову у Вінниці: у середмісті триває зйомка фільму

18 червня у Вінниці продовжилися зйомки художньої стрічки “Замах на Петлюру”. Сьогодні знімальний майданчик розташувався на одноіменній вулиці Петлюри (колишня Чкалова) біля колишньої резиденції головного отамана військ УНР та “Шоколадного будинку”.

Попри те, що вінничани у соцмережах вже бачили низку фотозвітів зі зйомок, продакшн-компанія, що займається виготовленням стрічки, досі ревно ставиться до збереження “секретності” процесу. Так, сьогодні кореспондентам Vежі також намагалися протидіяти під час фотографування, однак у порівнянні з нещодавнім візитом “Ревізору” до Вінниці, цього разу всі конфліктні питання були врегульовані шляхом коректного діалогу.

 Водночас, деталей сценарію, прізвища приїжджих акторів та решту подробиць зйомки автори фільму поки не повідомляють – тримають інтригу. Нам вдалося поспілкуватися з акторами вінничанами, зокрема співробітниками Центру історії Вінниці та ГО “Честь і слава”, які у фільмі виконують роль солдатів та офіцерів армії УНР.

“Пані вчителька” Олеся Коваль з “Центру історії Вінниці”

Як розповів очільник “Центру історії Вінниці” Олександр Федоришен, сьогодні з 9:00 і до вечора триває зйомка однієї з головних сцен стрічки: зустрічі Симона Петлюри та глави польського уряду Юзефа Пілсудського у Вінниці – тодішній столиці УНР – наприкінці травня  1920-го року.

Хорунжий Дубик армії УНР на коні. Більш відомий, як очільник Центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

За словами вінницького історика, який у стрічці виконує роль офіцера військ УНР, говорити про точну дату виходу фільму “Замах на Петлюру” на великий екран поки що зарано, однак висловив припущення, що глядачі матимуть змогу її побачити вже за два роки – до сторіччя Дня Злуки, коли Українська Народна Республіка об’єдналася із Західно-Українською Народною Республікою.

(Еще нет голосов, оставьте первым)