Пил із Сахари залишатиметься в Україні до п’ятниці: можливі «брудні» дощі

Пил із Сахари залишатиметься в атмосфері над Україною до 26 квітня, а з п’ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Деталі: «Пил, який 23 квітня спостерігався у Греції, у середу дістався території України.

На супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, він чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північноптики, зазначають синоптики.

Дослівно: «Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими.

Пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п’ятниці і з п’ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься».

Що передувало: Місцеві пабліки повідомили, що в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях пройшли «брудні» дощі, що утворилися завдяки піску із Сахари, який раніше винесло на Балканський півострів.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *