«Піратити» на Android більше не можна — нова функція видаляє сторонні додатки

Android позбувся однієї з головних переваг над iOS/ фото Android Authority

Кілька тижнів тому з’явилася інформація про те, що на Android незабаром вийде нова утиліта API Google Play Integrity, здатна блокувати платні додатки, якщо вони були встановлені не з Play Market.

Тепер у мережі почали з’являтися перші підтвердження того, що боротьба з нелегальним софтом та іграми стартувала. При спробі зайти в піратський застосунок користувачів зустрічає сповіщення з помилкою, після чого їх перенаправляють на сторінку в магазині, де пропонується придбати ліцензійну версію програми.

Запустити піратське ПЗ як раніше більше не вийде — операційна система просто не дасть змоги це зробити.

Відео дня

"Піратити" на Android більше не можна - нова функція видаляє сторонні додатки

Варто зазначити, що наразі більшість піратських додатків продовжує відкриватися. Розробники програм самі приймають рішення, включати цю утиліту для своїх продуктів чи ні. Можна не сумніватися: з кожним днем кількість компаній, які скористаються фішкою, буде тільки зростати.

За словами користувачів, повідомлення про блокування застосунків надходять тільки після оновлення Android до найостаннішої версії. Фактично, блокування можна тимчасово уникнути, не оновлюючи ОС. Але цей крок загрожує вразливістю системи і, ймовірно, буде виправлений найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, користувачі смартфонів Vivo вже почали отримувати Android 15 — навіть раніше Google Pixel. Вони оновляться тільки 15 жовтня. В інтернеті є список із понад 350 девайсів, які будуть сумісні з новою ОС.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *