Після затримання Іванова в Росії допитали ще одного заступника Шойгу – Цалікова: британська розвідка

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова щодо корупції / Фото: з відкритих джерел

Напередодні в Росії затримали заступника міністра оборони Шойгу Тимура Іванова

Розслідування щодо заступника міністра оборони Росії Сергія Шойгу – Тимура Іванова –, ймовірно, зачепило більш високопоставленого – першого заступника міністра оборони Руслана Цалікова. 

Про це пише Міністерство оборони Великої Британії.

Так, ФСБ допитала Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві обороні Росії. Руслан Цаліков, якого називають «покровителем» Тимура Іванова, був допитаний ФСБ у зв'язку зі справою Іванова. 

Він, ймовірно, є третьою особою в ієрархії Міністерства оборони РФ, після міністра оборони Шойгу і начальника Генерального штабу генерала Валерія Герасимова. 

«Як і Іванов, Цаліков має давні зв'язки з міністром оборони Шойгу. Він працював під керівництвом Шойгу в Міністерстві з питань цивільної оборони та надзвичайних ситуацій, а потім пішов за ним спочатку до офісу губернатора Московської області, а потім 2012 року – в Міноборони», — зазначили у розвідці.

Існує також реальна можливість того, що розслідування щодо Іванова може зачепити і міністра фінансів Росії Антона Сілуанова, оскільки деякі джерела стверджують, що будівельні агентства Міноборони побудували будинок для Сілуанова.

«Корупція вже давно є проблемою в російському Міноборони. 2019 року головний військовий прокурор Валерій Петров заявив, що корупція є «практично коренем більшості проблем у правовій державі». Корупція була одним із чинників низької ефективності Росії, особливо на початку повномасштабного вторгнення до України, коли були звинувачення у протермінованих пайках росіян, неякісних шинах, а також повідомляли про розкрадання пального», — йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Нагадаємо, заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова заарештували за підозрою в отриманні хабара розміром в 1 мільйон рублів. Так звані РосЗМІ писали, що правоохоронці проводять «спеціальні заходи» на дачі Іванова у Дагестані. 

Читайте також провідні новини дня:

  • Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків
  • Ворог атакував Одесу балістичними ракетами: загинуло троє осіб, ще троє поранені
  • У Рязані безпілотник атакував НПЗ: спалахнула пожежа

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *