По російському порту «Кавказ» був прильот: горить пором з паливом

Фото: у порту «Кавказ» атакували пором з паливом (росЗМІ) Автор: Каріна Левицька

По російському порту «Кавказ» на Кубані був приліт. Російська влада каже, що був атакований пором з паливом, а над портом видніється дим.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Крымский ветер», ASTRA та «Крым.Реалии».

Спочатку кримські Telegram-канали написали про дим на Таманському півострові, який підіймається з району порту «Кавказ».

Мало того, за їх даними, у військових частинах Севастополя вмикали тривогу, а Керченський міст перекривали.

Зауважимо, що це не перший приліт по даному порту.

Оновлено о 17:40.

Російські ЗМІ посилаються на заяву оперштабу та заявляють, що удар у порту «Кавказ» нібито припав на завантажений паливом залізничний пором.

Водночас кримські Telegram-канали повідомляють, що удар у порту «Кавказ» припав на завантажений паливом пором «Акватрейдер».

Оновлено о 18:50.

Російські ЗМІ, посилаючись на місцеву владу, повідомляють, що пором з паливом потонув. Водночас у мережі вже з’явилися відео з порту «Кавказ».

Нагадаємо, що наприкінці травня цього року Сили оборони України атакували нафтовий термінал в районі порту «Кавказ» у Краснодарському краї РФ.

Тоді ударна група угруповання сил і засобів Військово-морських сил ЗС України уразила поромну переправу і нафтовий термінал порту.

Крім того, атака на порт була і минулого місяця. Тоді у Краснодарському краї безпілотники атакували поромне судно в порту «Кавказ».

У Генштабі зазначили, що окупанти використовували цей паром для перевезення залізничних вагонів, автотранспорту та контейнерів у військових цілях.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *