Поблизу одеського «Привозу» сталася стрілянина за участю поліцейського

Поблизу одеського ринку «Привоз» сталася стрілянина за участі поліцейського.

Про це повідомила поліція Одеської області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час переслідування патрульними поліцейськими ймовірного порушника правопорядку поблизу ринку «Привоз» трапився конфлікт за участю перехожих: група осіб намагалася завадити поліцейським. Унаслідок штовханини на патрульному розірвали формений одяг. Відповідно патрульний поліцейський здійснив попереджувальний постріл у повітря», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Національній поліції, біля ринку «Привоз» патрульні зупинили автомобіль BMW. У керманича патрульні виявили ознаки наркотичного сп'яніння. Чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався, чинив супротив, пройти освідування відмовлявся.

«Біля службового авто зібрався натовп людей, які намагалися допомогти чоловіку втекти. Одна з жінок вирвала у поліцейського вогнепальну зброю і розірвала формений одяг. Патрульний застосував щодо порушниці спецзасіб — балончик із газом дратівливої дії, повернув пістолет та використав його для виклику допоміжних сил», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейський діяв відповідно до п. 13 ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію».

У поліції додали, що під час штовханини водій намагався втекти. Фігуранта та жінку доправили до відділення поліції.

Слідчі поліції кваліфікували подію як насильство щодо працівника правоохоронного органу — стаття 345 Кримінального кодексу України.

Крім цього, стосовно водія, який порушив Правила дорожнього руху та відмовився проходити освідування на стан спʼяніння, складено адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також триває службова перевірка для надання оцінки діям патрульних поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Сокільники Львівського району сталася стрілянина, внаслідок чого зазнав поранення водій BMW.

Фото: Поліція Одещини

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *