«Почав грати за команду противника»: глава МЗС Естноії — про позицію Орбана щодо РФ

Глава МЗС Естноії розкритикував позицію Орбана щодо РФ / скріншот

Угорщина на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном не діє так, як більшість західних країн щодо агресивної війни Росії в Україні, і навіть перебуває на боці противника. Про це в коментарі ERR сказав міністр закордонних справ Маргус Цахкна.

За його словами, Орбан розмовляє зі своїми виборцями в Угорщині «зовсім не так, як ми домовилися в Європі».

«На жаль, саме у цьому питанні Орбан справді почав грати за команду противника», — сказав дипломат.

Відео дня

Цахкна також відповів на запитання, чому Європейський Союз, у якому зараз головує Угорщина, нічого не може зробити щодо цієї країни.

«Ми все ще щось можемо. Процедура за статтею 7 договору про Європейський Союз розпочалася, що означало б зупинення права голосу держави-члена. Я не вірю в те, що це станеться, оскільки для цього буде потрібна згода всіх 26 країн, але принаймні ми хочемо створити в найближчому майбутньому ситуацію, за якої 21 країна зможе рухатися вперед у цьому процесі», — зазначив естонсьакий міністр.

За цого словами, поведінка Орбана «ніякої користі не приносить».

«Наша політика не змінюється, але йому вдалося заблокувати чимало важливих рішень. Наприклад, з приводу виділення коштів з Європейського фонду миру. Щоправда, ми все ж таки змогли знайти рішення і перевести 1,5 мільярда із прибутку від заморожених російських активів в Україну. Але, звичайно, такі виступи, з зовсім іншою риторикою, які дозволяє собі Орбан, точно не роблять нас сильнішими», — наголосив міністр.

Говорячи про війну в Україні, Цахкна заявив, що вважає правильним вторгнення ЗСУ на територію Росії в Курській області.

«Україні нічого не залишалося, як зробити цю ризиковану військову операцію в Курську, і вона в ній досягла вагомого успіху. Це, звичайно, вселило надію жителям України. І цим Україна показала Заходу і Путіну теж, що вона здатна успішно воювати», — сказав міністр.

Допомога Естонії Україні — останні новини

У липні Естонія доставила Україні ЗРК Mistral та боєприпаси до них. Кількість одиниць ЗРК та боєприпасів невідома. У відомстві таку секретність пояснили міркуваннями безпеки.

Mistral є переносним зенітно-ракетним комплексом, який призначений для ураження цілей на малих висотах, наприклад, гелікоптера або літака. Такий комплекс активно експортуються та перебуває на озброєння у багатьох країнах світу.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Литва почала будувати бази для військ НАТО за 20 кілометрів від Білорусі
  • Біля кордонів РФ з’явиться база для німецьких військових, — Reuters
  • Одна з країн Балтії посилила митний контроль на кордоні з РФ
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *