Пожежа на території Запорізької АЕС припинилася, — Дніпропетровська ОВА

Фото: Запорізька атомна електростанція (getty images) Автор: Вадим Ребрина

На території Запорізької атомної електростанції припинилася пожежа, яку влаштували там російські окупанти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

За його словами, рівень радіації у Нікопольському районі в нормі.

«Тримаємо ситуацію на контролі», — написав Лисак.

Пожежа на ЗАЕС

Нагадаємо, 11 серпня мешканці Нікополя помітили пожежу в одній з градирень Запорізької атомної електростанції на окупованому березі колишнього Каховського водосховища.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко заявив, що, за неофіційною інформацією від джерел з протилежного берега, росіяни підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості. Він наголосив, що ЗАЕС працює в штатному режимі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що «російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції». За словами глави держави, наразі показники щодо радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, поки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи та світу. «Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ», — написав він.

МАГАТЕ заявило, що його експерти стали свідками сильного темного диму в північній частині Запорізької атомної електростанції, який з’явився після «численних вибухів».

В Енергоатомі вірогідними причинами пожежі вважають недбалість окупантів або свідомий підпал. Перевищень контрольних рівнів по викидах та скидах радіоактивних речовин не зафіксовано.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *