Поліцейські склали протоколи через булінг у школі на Тернопільщині

Ювенальні поліцейські провели перевірку щодо хуліганських дій у навчальному закладі міста Бучач на Тернопільщині.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції в Тернопільській області, передає Укрінформ.

"На батьків дітей, які застосували до своїх однокласників фізичне насильство, ювенальні поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до частини 3 статті 173-4 (булінг (цькування) учасників освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки булери не досягнули віку, з якого настає адміністративна відповідальність", – йдеться у повідомленні.

Поліцейські відреагували на інформацію в соціальних мережах про випадки цькування дітей в одній із шкіл Бучача.

За неповідомлення керівником закладу освіти правоохоронців про випадки булінгу учасників освітнього процесу поліцейські склали протоколи про адміністративне правопорушення на директора навчального закладу відповідно до частини 5 статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративні матеріали працівники поліції скерують до суду для ухвалення рішення згідно із законом.

Інформацію про травмування школярів оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбуці активіст із Бучача Роман Довбенко. Він заскрінив повідомлення з місцевого чату з розповіддю мами про травмування її доньки у школі. Жінка розповіла, що дівчинку штовхнули в туалеті, і вона знепритомніла. Також оприлюднив відео побиття хлопця у школі.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті суд визнав винними в неналежному виконанні батьківських обов’язків батьків трьох підлітків, які у школі знущалися над молодшим учнем.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *